Koncert “Osijek nepokoreni grad”

Domoljubni antiratni rock koncert OSIJEK NEPOKORENI GRAD u povodu 30. godišnjice svjetski poznatog događaja – gaženja crvenog fiće, simbola otpora građana Osijeka i Republike Hrvatske na silu oružja i agresiju, održat će se ispred Eurodoma u nedjelju 27. lipnja.

Obveza nam je i dužnost očuvati hrvatsko domoljublje, zajedništvo i solidarnost, hrabrost, odanost, poštenje kao temeljne vrijednosti hrvatskog naroda i države koje želimo prenijeti na mlade generacije da osjećaju čast, ponos i zahvalnost na svoje očeve koji su svoju mladost i svoje živote podarili za hrvatsku slobodu.” istaknuli su organizatori na konferenciji za novinare.

Organizatori koncerta su tri udruge proistekle iz Domovinskog rata – HEROJI OSIJEKA, udruga hrvatskih branitelja, invalida, stradalnika, domoljuba i njihovih obitelji, Zajednica povratnika Osječko-baranjske županije i Zbor ratnih izvjestitelja Domovinskog rata HRT-a.

Projekt koncerta prethodno je dobio potporu Ministara hrvatskih branitelja Tome Medveda i prezentiran državnom tajniku Ministarstva hrvatskih branitelja gospodinu Darku Nekiću te je dogovoreno pokroviteljstvo i realizacija. Koncert je podržala tvrtka EURODOM odnosno Euroherc osiguranje, koji će biti domaćini i supokrovitelji događaja