Kazališna predstava “Nevjerojatan događaj” – Najava

Centar za kulturu Grada Belog Manastira uz potporu Ministarstva kulture i medija RH organizira gostovanje kazališne predstave NEVJEROJATAN DOGAĐAJ” Teatra Exit, 22. svibnja 2024. u 19 sati u Velikoj dvorani Centra za kulturu. Predstavu je režirala Ivica Boban, a igraju Filip Detelić, Anja Matković, Tara Rosandić i Erna Rudnički.

Ulaznice po cijeni od 6 eura mogu se kupiti u pretprodaji svakog radnog dana od 9 do 14 sati u Centru za kulturu, rezervirati na broj 095 383 9139 ili kupiti na blagajni dvorane jedan sat prije početka predstave.

O PREDSTAVI:

U virtuoznoj kazališnoj i glumačkoj igri, punoj kalamburičnih zapleta u stilu suvremene komedije dell’ arte, četvero mladih glumaca – Filip Detelić, Anja Matković, Tara Rosandić i Erna Rudnički transformirat će se pred vama snagom svog talenta i zavidnom vještinom u više od dvadesetak likova koji su se jednog dana našli u vrtlogu nevjerojatno turbulentnog događaja u vašem gradu.

Saznat ćete kak’ jedan taksist baš tog dana ni imal sreće… i kak se promotorica zdravog života našla na fasadi i skočila s trećeg kata… i kak je zaposlenica zoološkog vrta liznula žabu… i koga je  antropologinja i uvažena znanstvenica optužila za gerontocid… i kako je otpuštena radnica mesne industrije spašavala susjeda od infarkta… i kako je zbog izvanrednih vijesti i kriznog stanja prekinuta TV emisija Global… i što se dogodilo u jednom nightclubu kad je reprezentativka ženskog nogometa prvi put obukla štikle… i sve to, i još mnogo više…

Predstava „Nevjerojatan događaj“,na rubu zbilje i fikcije, istine i mašte, problematizira našu istraumatiziranu stvarnost, sve težu i za mnoge nepodnošljivu svakodnevicu, borbu da se opstane i izvuče iz neplaćenih računa, kredita i minusa, narušenih odnosa, samoće i svih nemogućih, ali bolno stvarnih problema i bezizlaznih situacija tranzicijskog neoliberalno kapitalističkog vremena u kojem živimo.

Svi su ti problemi upisani u živote sedam glavnih i još petnaestak sporednih likova koje ćete upoznati tijekom predstave i koji će vam ispričati svoje istovremeno smiješne i tužne priče te razotkriti pred vama i ono što nikome ne mogu, nemaju ili ne bi rekli –  jer pozornica je, vjerujemo, ono mjesto gdje možemo i moramo do kraja razgolititi i stvarnost i našu intimu,  nasmijati se do suza tuđim i svojim slabostima,  glupostima, pa i nesrećama – gdje se možemo rasteretiti, utješiti, osvijestiti  i zajedno doživjeti i trenutke katarze.

Centar za kulturu Beli Manastir