Kanalizacija u prigradskim naseljima

Potpisani su Ugovori o izvođenju radova na izgradnji sustava javne odvodnje na „Projektu poboljšanja vodnokomunalne infrastrukture na području aglomeracije Beli Manastir“. Riječ je o EU Projektu značajnom za završetak izgradnje sustava odvodnje Grada Belog Manastira i prigradskih naselja.

Projekt izgradnje sustava odvodnje od velikog je značaja za stanovnike prigradskih naselja.“, rekao je gradonačelnik Tomislav Rob.

Tomislav Rob, gradonačelnik Belog Manastira

Župan Ivan Anušić kaže kako su projekti Hrvatskih voda na području Osječko-baranjske županije vrijedni 2 milijarde kune, a ističe i dobru komunikaciju na svim državnim razinama..

Ivan Anušić, župan Osječko-baranjske županije

Resorno Ministarstvo posebno podupire projekte osiguravanja javne vodoopskbe, održavanja sustava odvodnje i pročišćavanje otpadnih voda. Direktor Hrvatskih Voda Zoran Đuroković kaže kako je Baranja povoljna destinacija koja omugućuje održivi razvoj, a razvoj kanalizacije ima pozitivne učinke na turizam i na razvoj poduzetništva..

Zoran Đuroković, direktor Hrvatskih voda

Vrijednost radova je 48 milijuna kuna, a ugovore su potpisali su direktor Baranjskog vodovoda Krunoslav Rob i direktori tvrtki Osijek Kotekst, Odvodnja Darda, Garvia, Sokol Vinkovci i Karašica- Vučica.

Radovi obuhvaćaju izgradnju sustava javne odvodnje prigradskih naselja Branjin Vrh, Šećerana i Šumarina te u Osječkoj i Popovačkoj ulici u Belom Manastiru, odnosno izgradnju oko 18 kilometara kanalizacije, 12 crpnih stanica i 850 priključaka.

Realizacijom vrijednih projekata putem fondova EU poboljšavamo kvalitetu i standard života svih stanovnika Hrvatske. Ovakva vrsta projekata, osobito vodno-komunalni projekti poput sustava vodoopskrbe i odvodnje govore o temeljnim uslugama koje trebamo pružati građanima, a na njih se nadovezuju ostali projekti gospodarstva, turizma, poljoprivrede.” rekla je ministrica Nataša Tramišak.

Nataša Tramišak, ministrica Regionalnog razvoja i fondova EU