Jurak o stanju prometa u Baranju

Žarko Jurak

Gost emisije Brifing bio je policijski službenik za sigurnost i prevenciju u cestovnom prometu PP BM Žarko Jurak. Naglasio je kako su u PP nezadovoljni stanjem u prometu, jer su se u prvih pet mjeseci ove godine na području Baranje dogodile su se 22 prometne nesreće više nego u istom razdoblju prošle godine. Najvjerojatniji je razlog njihova povećanja popuštanje mjera jer je u dijelu tog prošlogodišnjeg razdoblja na snazi bila djelomična zabrana međuopćinskog, odnosno međužupanijskog prometovanja bez odgovarajuće dozvole.

U 2021. godini na području PU Beli Manastir evidentirane su ukupno 94 prometne nesreća, od čega je jedna bila s poginulom osobom, 23 s ozlijeđenom, a 70 s materijalnom štetom. Prošle godine u istom razdoblju nije bilo poginulih osoba, ozlijeđena je jedna osoba manje, a manje je bilo i 20 prometnih nesreća s materijalnom štetom – priča Žarko Jurak (na slici), policijski službenik za sigurnost i prevenciju u cestovnom prometu PP Beli Manastir, naglašavajući kako je ove godine 20 osoba zadobilo lake ozljede, a četiri teške, što je također povećanje u odnosu prema prošloj godini.
Alkoholizirani vozači skrivili su 17 prometnih nesreća. Što se prekršaja tiče, ukupno su utvrđena 824 prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila te 72 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola.