Jankovics o zadaćama u 2018, godini

U drugom dijelu emisije Brifing govorio je saborski zastupnik Robert Jankovics.
Za godinu koja je tek počela rekao je kako se od zastupnika očekuje da više rade bez političkih potresa i prijetnji izborima.
Jankovics je kao jedini baranjski zastupnik naglasio 3 bitna zadatka, stabilnost Belja kao dijela Agrokora, pitanje Kenđije i ostalih hrvatskih dijelova preko Dunava te autocesta do Belog Manastira. Uskoro je pred zastupnicima izmjena poslovnika rada Sabora, kako bi se povećala učinkovitost te dva važna zakona o OPG-ima i državnom zemljištu.
Agrokor je zahvaljujući izvanrednoj upravi postigao stabilnost u ključnim dijelovima među kojima i Belje i radit ćemo na tome da su uvijek na prvom mjestu interesi Belja i zaposlenika. Kako je natječaj za autocestu dovršen, podsjetiću obećanje premijera Plenkovića kako će do Belog  Manastira autocesta stići do 2020. godine, podsjetio je Jankovics.

{mp3}2018/jankovics ac018{/mp3}

Pitanje granica sa susjednom Srbijom predmet je spora već skoro 30 godina, a za Baranju su  otvorena pitanja Kenđije, Karapandže i ostalih dijelova s lijeve strane Dunava. Jankovics je dobio obećanja iz Vlade kako će Hrvatska ostati na stavu da se poštuju katastarske granice.

{mp3}2018/jankovics ken018{/mp3}