Jankovics kandidat za Sabor

Nacionalno predsjedništvo Demokratske zajednice Mađara Hrvatske jednoglasno je u subotu odlučilo kako će kandidat te Zajednice na predstojećim izborima za zastupnika mađarske nacionalne manjine u Saboru Republike Hrvatske biti g. Robert Jankovics iz Belog Manastira. DZMH je stava kako je ovaj 40-godišnji inženjer svojim dugogodišnjim radom u interesu mađarske zajednice u Hrvatskoj stekao svo potrebito iskustvo i znanje kako bi mađarsku nacionalnu manjinu dostojno zastupao u sljedeće četiri godine na ovoj visokoj i važnoj dužnosti.
Sukladno Zakonu, na izborima se zajedno kandidiraju „u paru” kandidat za zastupnika te njegov zamjenik, pa je tako DZMH odlučio da će Jankovicsev zamjenik biti g. Zoltan Balaž Piri, koji već u trećem mandatu obnaša dužnost predsjednika Vijeća mađarske nacionalne manjine Grada Zagreba.
Hvala na ovom velikom povjerenju mojoj Zajednici te mom zamjeniku – koji nije član DZMH – ali je prihvatio i iskreno podupro ideju o zajedništvu i suradnji unutar mađarske zajednice u Hrvatskoj. Iskrena suradnja unutar naše zajednice ključ je opstanka naše manjine na području RH, a DZMH je kandidaturom za zamjenika zastupnika osobe koja nije član DZMH napravila presedan za kojeg se nadamo kako će biti primjer koji će ohrabriti suradnju svih Mađara u Hrvatskoj. Naravno, suradnju sa onima sa kojima je ta suradnja iskrena, zaključio je Jankovics.