Jankovics i Grubić u Brifingu

Tekuća godina u Hrvatskom saboru zastupnika Roberta Jankovicsa i nova školska godina u Umjetničkoj školi o kojoj je govorio ravnatelja Miloš Grubić, bile su teme emisije Brifing. Jankovics je naglasio otežane uvjete rada u Saboru zbog epidemije, ali i dobru činjenicu za je u Sabor ušao još jedan Baranjac, zastupnik Šašlin. Svoje prioritete ističe od početka svog rada u Saboru, to je završetak autoceste, te da pokuša u ovom mandatu okončati priču oko Kenđije i Karapandže. To naravno ovisi o puno čimbenika ali ono što je izvjesno to je završetak autoceste i obilaznice tijekom iduće godine.

Jedna od inicijativa koju je Jankovics pokrenuo još prije 5 godina je osnivanje Udruge branitelja Mađara. Udruga za sada neformalno djeluje i nada se kako će slijedeće godine biti ustrojena, jer je kroz HV i MUP bio jedan dio Mađara.

Ravnatelj Grubić naglasio je kako pandemije nije puno utjecala na upise u Umjetničku školu, pa je broj i dalje oko 250 učenika. Ono što je najviše nedostajalo su nastupi, ali popuštanjem mjera ukazuju se ubrzo dva nastupa, kao i ponovno okupljanje zborova u matičnoj i prodručnik školama u Dardi i Kneževim Vinogradima. Problem je i nastavnički kadar, kojega kronično nedostaje.