Ivan Anušić novi ministar obrane i potpredsjednik Vlade, Mato Lukić župan Osječko-baranjske županije

Nakon održanih konzultacija s potencijalnim nasljednicima za mjesto ministra obrane, s obzirom kako je Mario Banožić u subotu razriješen funkcije zbog sudjelovanja u prometnoj nesreći s fatalnim ishodom, dosadašnji župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić izabran je za novog ministra obrane i potpredsjednika Vlade.

Premijer Plenković je na početku konferencije za novinare podsjetio na razrješenje Banožića te najavio da su provedene konzultacije unutar HDZ-a. Ivan Anušić je predstavljen kao predloženi kandidat za obnašanje dužnosti ministra obrane i potpredsjednika Vlade, pri čemu je dobio podršku kako unutar stranke tako i od koalicijskih partnera. Plenković izražava uvjerenje da će Anušić uspješno obavljati svoje dužnosti do kraja mandata njihove druge Vlade.

Iznimna mi je čast što sam predložen za ministra obrane i potpresjednika Vlade, rekao je Anušić i zahvalio na potpori stranačkim kolegama, koalicijiskim partnerima i predsjedniku Vlade i HDZ-a Andreju Plenkoviću.

Nastavljamo izvrsnu suradnju koju smo ostvarili u proteklim godinama, radeći na ključnim temama za boljitak Osječko-baranjske županije i Slavonije, kao i u okviru pobjedničkog tima Odvažno za Hrvatsku iz razdoblja unutarstranačkih izbora. Resor Ministarstva obrane je iznimno važan za Hrvatsku i u potpunosti sam spreman dati sve od sebe da očuvamo i dodatno osnažimo i osuvremenimo Hrvatsku vojsku i sve njene sastavnice. Smatram da višegodišnjim iskustvom u politici kao načelnik općine Antunovac i župan Osječko-baranjske županije te kao maloljetni dragovoljac Domovinskog rata mogu dati svoj doprinos i na nacionalnoj razini. Raduje me što će priliku na mjestu župana dobiti moj zamjenik Mato Lukić, izniman čovjek i profesionalac, koji je jamac da će se nastaviti realizacija svih projekata važnih za stanovnike Osječko-baranjske županije.” ističe Anušić.

Zamjenik župana Mato Lukić zamijenit će Anušića na poziciji osječko-baranjskog župana do isteka mandata.