„Hranom do zdravlja“: Kako proizvesti što više i što kvalitetnije hrane?

U organizaciji Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Osijek počeo je 14. Međunarodni znanstveno-stručni skup „Hranom do zdravlja“. a okupio je istaknute stručnjake iz šest država koji se bave ovom, sve važnijom i utjecajnijom tematikom.

Otvorenju skupa nazočio je i zamjenik župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić. Čestitao je i organizatorima i sudionicima znanstveno-stručnog skupa te poželio da zaključci konferencije budu konkretno primijenjeni u gospodarstvu.

Zamjenik župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić

Rektor Sveučilišta J. J. Strossmayer prof. dr. sc. Vlado Guberac upozorio je da se zbog rata u Ukrajini u zadnje dvije godine najčešće u javnosti govori o energiji i hrani. Zadovoljan je što su u rad konferencije uključene gotovo sve članice Sveučilišta i da im je temeljna želja da kroz znanstvena istraživanja, nove spoznaje i rezultate predlože kako proizvesti što više i što kvalitetnije hrane u agroekološkim uvjetima koji su svake godine sve nepovoljniji i teži.

Rektor Sveučilišta J. J. Strossmayer prof. dr. sc. Vlado Guberac

Potpredsjednik HGK za poljoprivredu i turizam Dragan Kovačević naglasio je temeljne probleme u traženju odgovora hoće li prehrambena industrija odgovoriti na te izazove.

Potpredsjednik HGK za poljoprivredu i turizam Dragan Kovačević

OBŽ