Hedonizam počinje u Baranji..

anusic ribafish
anusic ribafish

Manifestacije u rujnu i početkom listopada, na konferenciji za medije u Baranjskoj kući u Karancu, najavili su predstavnici Osječko-baranjske županije i Turističke zajednice. Prvi su Ribarski dani u Kopačevu, Ferivi baranjski polumaraton i Wine and bike u Erdutu..

Cilj nam je iskoristiti pozitivnu epidemiološku sliku na našem području i pozvati domaće goste da u vrijeme kad su putovanja u inozemstvo ograničena ili onemogućena, pomaknu svoje granice i upoznaju istok Hrvatske“ rekao je župan Ivan Anušić i podsjetio kako se najveći broj dolazaka bilježi upravo u rujnu i listopadu.

{mp3}2020/anusichedonizam{/mp3}

headoneast

Kampanja „Hedonizam bez granica“ traje tijekom rujna kada će se održati brojne manifestacije na istoku Hrvatske. Najavila ih je pročelnica Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport Osječko-baranjske županije Tatjana Roth.

Idući je vikend rezerviran za festival biciklističke rekreacije Febire u Osijeku, Panona fest te prvi Craft beer fest u Đakovu. Jubilarni 15. Vinski maraton u Zmajevcu održat će se zadnjeg vikenda u rujnu kada će se u Osijeku pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma održati i Europski tjedan sporta pod nazivom #BeActiveNight. I za kraj, od 2. do 4. listopada održava se drugo izdanje festivala HeadOnEast koji je prošle godine oduševio tisuće posjetitelja.“ rekla je Roth i dodala kako Osječko-baranjska županija i u vrijeme pandemije aktivno radi na osmišljavanju projekata na korist turističkog sektora te je prvi put otvoren i javni poziv za OPG-ove koji nude uslugu smještaja s ciljem ublažavanja negativnih posljedica korona krize.

{mp3}2020/rothmanifestacije{/mp3}

bajo skrobo baranjska kuca

Domaćin konferencije za medije bio je Vladimir Škrobo, vlasnik Baranjske kuće u Karancu koji je u svom prepoznatljivom stilu poslužio ukusne domaće proizvode – kulen, švarglu, slaninu, friško ispečene čvarake i šarana u rašljanja, nekoliko vrsta sireva, te knedle i taške s domaćim kajmakom i pekmezom. Uz sve to, ispila se i pokoja kapljica rakije i vina.