HeadOnEast – Otkazano!

Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije u subotu 7. listopada preporučio je da se, zbog dima štetnog za ljudsko zdravlje koji se širi u svim smjerovima s požarišta na području tvrtke Drava International d.o.o., ne održavaju manifestacije i sportska događanja na otvorenom na području Grada Osijeka i općina Antunovac, Čepin, Ernestinovo, Vladislavci i Vuka.


Već petu godinu zaredom HeadOnEast u Osijeku nudi najljepše izdanje grada krojenog po mjeri svakog mudrog hedonista. Ove godine vraćamo se na mjesto gdje je duh hedonizma začet – u osječku Tvrđu, najveću cjelovitu sačuvanu baroknu kompoziciju iz 18. stoljeća u Hrvatskoj, koja je spomenik nulte kategorije. Tvrđa od ove jeseni sjaji posebnim sjajem, zahvaljujući projektu obnove ovog kulturnog blaga istoka Hrvatske.

Poseban festivalski duh HeadOnEasta spaja umjetnost, hedonizam, igru i zabavu i to početkom najljepšeg mjeseca u Slavoniji od 6. do 8. listopada 2023. godine.

Župan Ivan Anušić govorio je o podršci županije prema ovoj manifestaciji te kako je ona prikaz modernog turizma.

Župan Ivan Anušić

Direktorica TZ OBŽ Ivana Jurić napomenula je kako su zadovoljni brojem gostiju, nedostajanju smještajnih kapaciteta, ali najavila je da se i na tom području radi.

Ivana Jurić

Tijekom tri dana festivala HeadOnEast nastupa s idućom postavom – Dernek u sokaku Slavonske kuće, Vino.grad te čeka s najboljim članovima vinskog orkestra Osječko-baranjske županije, Slavonije, Podunavlja, pa i šire regije, u Beercuzu se sastaje pivska elita, InDaSofa nudi sofasticiranje kakvo volimo, Sajam vinila i Osječki glazboplov uvest će te na novu razinu hedonističkog stanja duha, StreetFood servira ljubav na poseban način, Dječja radionica stvara mala i velika čuda, HeadOnKviz daje priliku da izvučeš asa iz rukava, Labos će ti otkriti nove formule hedonizma, a Art livada osigurati pravu jesensku umjetnost opuštanja u lijepom… Sve to popalit će svjetla radosti u nama, a Kuće svjetla obasjat će kao i uvijek dušu grada.  

Dok se pripremate i pakirate, za više informacija zapratite Facebook stranicu „Visit Slavonija Baranja“ i Instagram profil „visit.slavonija.baranja“. HeadOnEast i doživite Slavoniju! 

OBŽ