HDZ-ova Gospodarska zajednica

Gospodarska zajednica Baranje je projekt Gospodarskog doma belomanastirskog HDZ-a, a danas ga je na konferenciji za novinare Kojega je predstavio član županijskog odbora HDZ-a Damir Paulić. Cilj projekta je promoviranje gospodarstva, poduzetničke klime, aktivnog sudjelovanja mladih u stvaranje gospodarskih uvjeta i bolje komunikacije između pojedinca i sustava, rekao je Paulić. {mp3}paulicprojekt{/mp3}
Pozvao je sve pravne osobe koje trebaju ishoditi obrazac PK – 1 u poreznoj upravi, da to ne čine sada dok su velike gužve, već to mogu učiniti do kraja godine. U ime mladih, uz Paulića je na konferenciji govorio i predsjednik Mjesnog  odbora Branjin vrh Denis Čeh. Naglasio je problem izoliranost mladih od društvenih i gospodarskih tijekova, te je pozvao mlade da se sa svojim idejama uključe u ovaj projekt. Predsjednik GO HDZ-a Davorin Bubalović podsjetio je na apsurde neorganiziranosti državne administracije. Kao liječnik osvrnuo se na organizaciju zdravstva i apsurde prije svega hitne medicinske pomoći.
Kakva je to organizacije hitne pomoći u Belom Manastiru gdje je hitna pomoć najčešće noću zaključana, a nakon odlaska u osječku bolnicu i pregleda, liječnik ne smije prepisati recept, a isto je i na osječkoj hitnoj pomoći. Tada se trebate vratiti u svoje mjesto, sačekati otvaranje ambulante ili Doma zdravlja i dobiti recept, uz mogućnost da je ljekarna zatvorena. S punim pravom tvrdim kako je prije 30 godina sustav zdravstvene zaštite bio bolje organiziran, jer se tada na operacije nije čekalo po nekoliko mjeseci ili godina. Istina je da smo živjeli u sustavu koji je bio upitno demokratski, rekao je Bubalović.  
{mp3}bubaloviczdravstvo{/mp3}