Gradski sportski park – Beli Manastir

Projekt „Gradski sportski park“ dio je Intervencijskog plana Grada Belog Manastira i Općine Darda. Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava između Grada Belog Manastira, Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije te Središnje financijske agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije potpisan je 3. srpnja 2020. godine. Ukupna vrijednost projekta iznosi 32.233.834,24 kune, od čega bespovratna sredstva iznose 24.099.937,97 kuna.

Projekt „Gradski sportski park“ realizira se na dvije lokacije: na lokaciji postojećeg gradskog stadiona izgradit će se novi objekt s borilištima, a već izgrađen gradski bazenski kompleks koristi se u svrhu sporta i rekreacije u vodenim sportovima.

U sklopu rekonstrukcije i izgradnje druge lokacije – gradski stadion, planirana je izgradnja središnje zgrade sportskog parka sa gledalištem – tribinama te izgradnja glavnog nogometnog igrališta i različitih pratećih sadržaja i sportskih borilišta. Ugovor o javnoj nabavi radova s izvođačem potpisan je 23. lipnja 2021. godine. Završetak cjelokupnog projekta planiran je za 22. srpnja 2022. godine.