Gradonačelnik Rob dao ostavku na čelo HDZ-a

Nakon odbijanja nominacije za drugi mandat na mjesto gradonačelnika Belog Manastira od strane GO HDZ-a, gradonačelnik Tomislav Rob oglasio se priopćenjem u kojem ističe, kako je prije gotovo četiri godine Beli Manastir bio izborno iznenađenje, jer se njegovoj pobjedi u prvom krugu gotovo nitko nije nadao.

Kao član HDZ-a, te kao novoizabrani predsjednik GO HDZ-a smatrao sam kako sam, ispunjavanjem svih predizbornih obećanja, ispunio i stranačka očekivanja te na taj način zaslužio potporu za ulazak u natjecanje za drugi mandat

Unatoč tome, GO HDZ-a odlučio da kandidat za gradonačelnika Belog Manastira sa 23 glasa za i 1 suzdržanim bude Marijan Peran.
Uvijek sam vrlo otvoreno govorio kako želim nastaviti voditi grad i kao prvi među jednakima, nastaviti s njegovim osnaživanjem i gospodarskim razvojem.

Motivacija i elan iz kampanje držali su me tijekom cijeloga mandata, od unaprjeđenja i provedbe naslijeđenih projekata do pokretanja i ostvarenja brojnih drugih projekata koje su građani Belog Manastira čekali desetljećima.

Rezultati moga rada su vidljivi, stoji u Robovom priopćenju, a Beli Manastir je postao pravo administrativno, obrazovno, kulturno i gospodarsko središte Baranje.

Na moje veliko iznenađenje, potporu gradskog odbora HDZ-a nisam dobio. Sa svim članovima GO iskreno sam razgovarao, upozorio ih na moguće posljedice i odgovornost koju imaju, a nakon neizglasavanja za kandidata za gradonačelnika, podnio sam neopozivu stavku na mjesto predsjednika GO HDZ-a Belog Manastira.

Određena ponašanja za mene su neprihvatljiva, a svoje vrijednosti nisam spreman pregaziti ni po cijenu izostanka podrške za drugi mandat.
Svim članovima koji su vrijedno radili protekle četiri godine, svima koji su mi izglasali povjerenje kao predsjedniku GO u studenom prošle godine i svima koji dijele moju ideju politike i političkih vrijednosti, od srca zahvaljujem na suradnji i podršci.

Članovima gradskog odbora HDZ-a koji su dali podršku drugom kandidatu za gradonačelnika Belog Manastira želim uspjeh u budućem političkom radu i na predstojećim lokalnim izborima.