Gold kartice za edukacije doktora dentalne medicine

Osječko-baranjska županija i ove godine sufinancira troškove edukacija i seminara doktora dentalne medicine s područja županije, za što će iz proračuna izdvojiti 87.250,00 kuna. Tim povodom u sjedištu Osječko-baranjske županije u Osijeku održana je konferencija za medije na kojoj je predstavljen projekt te uručene kartice (Gold Education Card). Na konferenciji su sudjelovali zamjenik župana Mato Lukić, predsjednik Hrvatske komore dentalne medicine mr. sc. Hrvoje Pezo, ravnateljica Doma zdravlja Osječko-baranjske županije Justinija Steiner, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje OBŽ dr. sc. Ivana Stanić i predsjednik Područnog sjedišta Zagreb HKDM-a mr. sc. Ante Omrčen.

Danas uručujemo 57 Gold Education kartica za doktore dentalne medicine s osiguranim sredstvima za pokrivanje troškova kotizacija na edukacijama, seminarima i ostalim stručnim skupovima koje organizira Hrvatska komora dentalne medicine u 2022. godini. Osječko-baranjska županija je i do sada svake godine pomagala rad Doma zdravlja OBŽ, izdvajajući značajna sredstva upravo za liječnike dentalne medicine, a činit ćemo to i dalje. Svjedoci smo svih poteškoća s kojima su se organizatori edukacija i seminara suočavali posljednje dvije godine zbog pandemije koronavirusa, pa im sada, s popuštanjem mjera, želim puno uspjeha u budućem radu – kazao je zamjenik župana Mato Lukić.

Ravnateljica Doma zdravlja Osječko-baranjske županije Justinija Steiner naglasila je kako je ovo jedan u nizu projekata koje provode u suradnji s Hrvatskom komorom dentalne medicine.

Jako smo sretni što smo prvi pokrenuli ovaj projekt i zahvaljujem Komori što je omogućila ovakav oblik trajne edukacije liječnika dentalne medicine. Trajno usavršavanje i poboljšanje zdravstvene zaštite te kvalitete usluge našim pacijentima visoko su na listi prioriteta naše ustanove, a svaki korak k ostvarenju zadanih ciljeva nam je od velikog značaja. Također, zahvaljujem se našem osnivaču, Osječko-baranjskoj županiji, koja nam uvijek izlazi u susret kod ovakvih projekata – istaknula je Justinija Steiner, ravnateljica Doma zdravlja OBŽ.

– Ovom bih prilikom volio pohvaliti krizno komuniciranje i vodstvo Osječko-baranjske županije u posljednje dvije godine, prije svega na području oralnog zdravlja i pružanja zdravstvene zaštite u tom segmentu. Napravljen je izniman posao u pružanju zdravstvene skrbi, a pokazatelj da je Komora cijenila napore Županije i Doma zdravlja jest i činjenica da smo odabrali dr. Miroslava Sikoru za predsjednika Stožera za koronavirus. Uz to, Fakultet dentalne medicine krenuo je u proširenje Klinike za dentalnu medicinu u suradnji s Domom zdravlja OBŽ, a unaprijeđena je i didaktička oprema doktora dentalne medicine. Dakle, posljednje dvije pandemijske godine nisu potrošene uzalud, što je vidljivo na svakom koraku. Prema tome, stavio bih Osječko-baranjsku županiju u prve tri županije u Hrvatskoj što se tiče skrbi za oralno zdravlje, ali i sistematskog pristupa budućnosti. Vesele me i planovi i projekcije na ovom području, u kojima važno mjesto zauzima zdravstveni, odnosno dentalni turizam koji je jedna ogromna perspektiva. Trenutno se u ovoj grani gospodarstva uprihoduju sredstva veća nego primjerice u brodogradnji te se nadam da će i Osječko-baranjska županija ondje naći svoje mjesto – zaključio je predsjednik HKDM-a Hrvoje Pezo.

Naglasio je da je ovakav projekt izuzetno vrijedan jer nosi pregršt znanja doktorima dentalne medicine, a posljedično i bolje zdravlje svim stanovnicima županije. Posebno je pohvalio što će kartice za edukaciju biti omogućene liječnicima iz različitih mjesta Osječko-baranjske županije.