Godišnjica pogibije pripadnika PP ”Dalj”

U Dalju je svečano obilježena 30. godišnjica tragične pogibije pripadnika Policijske postaje Dalj.

Punih 30 godina prošlo je od 1. kolovoza 1991. godine, kada su jedinice 51. motorizirane brigade Jugoslavenske narodne armije, s pridruženim jedinicama teritorijalne obrane, napale šire područje Dalja i Erduta i započele prodor u Dalj.

Ispred Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima položeni su vijenci i zapaljene svijeće, a u sklopu centralne svečanosti nazočnima su se prigodno obratili izaslanica potpredsjednika Vlade i ministra unutarnjih poslova, državna tajnica Irena Petrijevčanin Vuksanović i glavni ravnatelj policije Nikola Milina..

Nikola Milina, glavni ravnatelj policije

Svečanosti su nazočili još i državni tajnik i izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja Špiro Janović, izaslanik ministra obrane brigadir Robert Horvat, predstavnici Osječko-baranjske županije, Grada Osijeka, Općine Erdut, kao i predstavnici Koordinacija udruga branitelja i stradalnika Domovinskog rata Osječko-baranjske županije.

Centralnom obilježavanju prethodilo je polaganje vijenaca ispred Spomen obilježja poginulim pripadnicima 1. satnije 1. bojne 3. Gardijske brigade Hrvatske vojske, te puštanje vijenaca u Dunav, u spomen na pogibiju svih hrvatskih branitelja i civila u Dalju. Svetu misu zadušnicu za poginule hrvatske branitelje predvodio je vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj monsinjor Jure Bogdan u Crkvi svetog Josipa u Dalju.