GO SDP o sjednici GV-a

Predsjednik GO SDP-a Beli Manastir Marko Bogatić, osvrnuo se na održanu sjednicu Gradskog vijeća na kojoj je predložio ukidanje poreza na potrošnju kojega plaćaju ugostitelji s područja grada u iznosu od 3% prodajne cijene pića u njihovim objektima, a u koju nije uključen porez na dodanu vrijednost.

Ugostiteljstvo je jedna od djelatnosti koja je najpogođenija u ovoj krizi te smatram da grad može i mora pomoći našim ugostiteljima da prežive ova teška vremena. Bitno je sačuvati svako radno mjesto jer sam svjestan koliko teško je jedno radno mjesto nanovo otvoriti. Nadam se podršci ovom prijedlogu većine u Gradskom vijeću te da će takva Odluka biti donesena na sljedećoj sjednici, jer vremena za čekanje nema. Ako trenutna većina ne podrži ovakav prijedlog jedna od prvih Odluka većine koju budem predvodio bit će ukidanje poreza na potrošnju.” ističe Bogatić.

Vijećnik Šandor Juhas postavio je po četvrti put gradonačelniku pitanje je li upoznat s činjenicom kako se protiv jednog od direktora gradskih tvrtki vodi kazneni postupak za gospodarski kriminal i podržava li on takve osobe. Kako navodi Bogatić u priopćenju, gradonačelnik je odgovorio kako nema službenih saznanja, ali će uputiti dopis nadležnom sudu, te tražiti njihovo očitovanje.

Vijećnik Aleksandar Momčilović upitao je gradonačelnika kada će građani Belog Manastira moći koristit kuglanu u sklopu PEER centra s obzirom kako je kuglana opremljena. “Gradonačelnik je s ministrom Pavićem kuglao prije nekih 9 mjeseci u predizbornoj kampanji za parlamentarne izbore. Gradonačelnik je rekao kako je potrebno još vremena da se to sve ustroji.” stoji u priopćenju.