GlinArt festival gline i covjeka u Kneževim Vinogradima

Udruga Fantast i Baranja Alternativa pozivaju na GlinArt festival gline i čovjeka u Kneževe Vinograde. 

Festival će trajati od ponedjeljka 26.rujna do nedjelje 02. listopada, gdje ćete u pet radnih dana moći prisustvovati stručnim radionicama, predavanjima i edukacijama, te uživati dva dana u festivalu s koncertima, plesom, sajmom, izložbama i mnogo više. 

U fokusu će biti glina kao materijal te različiti načini njezine primjene u gradnji i arhitekturi, lončarstvu i umjetnosti, pa i nekim drugim vrstama njezine interpretacije. 

Glina je održivi i autohtoni tradicijski materijal neizostavan u društveno-gospodarskom razvoju baranjskog kraja: dio je lokalne arhitekture, umjetnosti, izrade posuđa, pripreme i čuvanja hrane i pića itd., dok je s druge strane zapostavljena uslijed neznanja, pritiska modernog doba, izumiranja njegovatelja tradicije i nedostatka mladih željnih unapređivanja tehnike primjene gline za današnje potrebe modernog čovjeka.

Dodatne informacije o lokaciji, radionicama, točnom programu i uputama za prijavu slijede uskoro, a biti će objavljeni na profilima organizatora.

Broj sudionika je ograničen, a stručni tečajevi se naplaćuju. Sami ulaz na festivalsku površinu je besplatan, a čekaju nas u Baranji neviđeni sadržaji!