Gazdinski krug DZMH očekuje donacije pšenice

I ove će godine Gazdinski krug DZMH sudjelovati u programu Kruh Mađara, u okviru kojega očekuje donaciju pšenice i novčane donacije od proizvođača Mađara iz Hrvatske. Od sakupljenih donacija samljet će se i kupiti brašno, koje će donirati mađarskim školama u Hrvatskoj.

Program Kruh Mađara krenuo je 2011. godine i tijekom godina pretvorio se u događanje koje simbolizira nacionalno zajedništvo i solidarnost. U okviru programa prikupljaju se iz naselja s mađarskim stanovništvom širom Karpatskog bazena donacije pšenice od proizvođača koji su voljni pomoći, te se donirana pšenica dijelom kao brašno, a dijelom kao kruh, dostavlja onima kojima je najpotrebnija.

Program je nadaleko opravdao svoje postojanje više od jednog desetljeća, a uspjeh posljednjih godina postavio je temelj tomu da mađarsko poljoprivredno društvo dugoročno bude određujući dobrotvorni pokret.

Svoj uspjeh dokazuje i time što je 2021. godine više od 8000 poljoprivrednika u Karpatskom bazenu doniralo više od 1100 tona žitarica, a novčane donacije su se višestruko povećale u odnosu na prijašnje. Program svake godine pomogne više od 100 tisuća sunarodnjaka putem skoro 600 dobrotvornih organizacija i time pomaže brojne živote.

Gazdinski krug DZMH i ove godine će sudjelovati u programu Kruh Mađara i sakupljati će novčane donacije i donacije pšenice. Iz donacija će se samljeti i kupiti brašno koje će podijeliti u mađarskim školama u Hrvatskoj, kao što se to radilo i prethodnih godina.

Oni koji bi voljeli biti dijelom ovoga lijepog pokreta, mogu se javiti na telefonski broj: +385/99-1973-967, Atili Tarnaiju, poljoprivrednom savjetniku.

Izvor: Kepes Ujsag