“Flamenco, Lorca & tambura”

Projekt “Flamenco, Lorca & tambura” Nine Ćorić predstavljen prvim singlom. “Pjesmom “Sevillanas del siglo XVIII” predstavljam ideju koju nosim u sebi zadnjih 10 godina, a to je da spojim flamenco i tamburu. Projekt nazvan “Flamenco, Lorca & tambura” počiva na starim španjolskim pjesmama koje je na klaviru odsvirao i snimio Federico Garcia Lorca 1931. s pjevačicom i plesačicom La Argentinitom. Pjesme su tijekom godina postale rado izvođene među flamenco umjetnicima, a kako ove pjesme, u osnovi, nisu tradicionalni flamenco, vidjela sam prostor da tambura kao instrument zamjeni klavir, mandolinu ili gitaru.Nina Ćorić

Iz Ninine ideje nastaje prvi flamenko zapis u domaćoj i svjetskoj diskografiji koji uspješno spaja flamenko s tamburom. Aranžmani za tamburu djelo su Krunoslava Seletkovića, a tambure su odsvirali dvojica nagrađivanih glazbenika Rockoko Orchestra – Krunoslav Dražić i Damir Butković. Tonski snimatelj i glazbeni producent prvog singla je Tihomir Ivanetić, a mastering potpisuje Goran Martinac.

Koncertna promocija ovog jedinstvenog projekta trebala je biti na 8. Flamenco Festivalu Zagreb krajem prošle godine, povodom obilježavanja Svjetskog dana flamenca i 10 godina od UNESCO priznanja flamenca nematerijalnom bastinom. Nažalost epidemiološka je situacija onemogućila izvedbu sa orkestrom, pa sa nestrpljenjem očekujemo povoljniju situaciju, kako bi ovaj multikulturni projekt doživjeli u punom sjaju, uživo na pozornici.