Erasmus+: Transnacionalni sastanak u Budimpešti

Prvi transnacionalni sastanak partnera u okviru dvogodišnjeg Erasmus+ projekta Kids Against Plastic Pollution održan je u Budimpešti. Cilj projekta je edukacija, informiranje i podizanje svijesti o potrebi recikliranja plastičnog otpada, prenamjene i ponovne uporabe.

Školska knjižničarka Marijana Kuna i učitelj informatike Goran Podunavac predstavili su Osnovnu školu Popovac i doznali više o školama koje također sudjeluju u projektu, a riječ je o dvije škole iz Norveške te jednoj iz Rumunjske i Turske. Projektni koordinatori su upoznali jedni druge s obrazovnim sustavom svoje zemlje, dogovorili nadnevke budućih mobilnosti i raspravljali o glavnim pitanjima upravljanja projektom kao što su proračun, evaluacija, diseminacija, projektne aktivnosti i dužnosti partnera. Osim ostvarivanja projektnih zadataka, u mađarskoj prijestolnici učitelji su se međusobno družili, razmjenjivali iskustva i razvijali prijateljstva.

11. – 17. ožujka 2019. godine bit će održana prva mobilnost kada će 24 učenika i 8 učitelja iz Norveške, Turske i Rumunjske gostovati u Popovcu, Kneževu i Branjni. Projekt je financiran sredstvima Agencije za mobilnost i programe Europske unije​, a provodi se od 1. rujna 2018. do 31. kolovoza 2020. godine.