Drago Mavrin o krađi škole i izborima u Petlovcu

Drago Mavrin se ponovno, nakon krize u Općini Petlovac, našao u središtu pozornosti zbog provale u školu Šećerana. Naime, Mavrin je ravnatelj škole u koju je tijekom vikenda provalio za sada nepoznati lopov i ukrao za školu neprocjenjivu tehnološku opremu, pametnu ploču, konferencijsku vezu, laptope, tablete u vrijednosti oko 120.000 kuna. OŠ Šećerana je prva u Baranji ušla u projekt digitalne škole i s drugim školama u Hrvatskoj i inozemstvu povezana je videolinkovima.

Želja nam je da se oprema vrati, a ako ne zatražit ćemo pomoć Županije i ministarstva kako projekt ne bi bio prekinut, rekao je Mavrin.
Općina Petlovac jedina je baranjska općina u kojoj će se zbog neprihvaćanja proračuna održati izbori za novog načelnika i njegove zamjenike. Vlada će vjerojatno sutra imenovati povjerenika i nakon 60 dana slijede izbori. Općinsko vijeće na čelu s Mavrinom iz HDZ-a uz vijećnike HSS-a i HDSSB-a, nije željelo prihvatiti, kako kažu, prenapuhan proračun aktualnog načelnika Drage Dominića (HNS). Za razliku od Dominića koji kaže kako je preporodio općinu, Mavrin zamjera što se ne ulaže u ljude, primjerice pomoć OPG-ima ili ulaganja u poslovnu zonu.
Predloženi proračun je nerealan i napuhan. Tražimo veću pomoć udrugama i otvaranja mogućnosti novog zapošljavanja kroz poslovnu zonu i pomoć OPG-ima. Mi pravimo ograde oko groblja, a držimo da treba ulagati u žive a ne mrtve. Dominić nije u pravu oko stopiranja projekata, jer projekata nema osim po 25 metara nogostupa u svakom selu, nema. Načelnika bih pitao što je sa bioenerganom i blatni put Širine – Baranjsko Petrovo Selo koje će koštati  općinu 3 milijuna kuna, rekao je Mavrin.

Nije želio otkriti HDZ-ove kandidate za načelnika i donačelnike.