Donacija KBC-u

Vrijedna je donacija iz susjedne Mađarske stigla u osječki Klinički bolnički centar. Riječ je o zaštitnoj opremi i sredstvima za dezinfekciju, koju su predali v.d. generalnog konzula Republike Mađarske u Osijeku Béla Gárdos i saborski zastupnik mađarske manjine Robert Jankovics.
Saborski zastupnik mađarske nacionalne manjine Robert Jankovics izjavio je kako se nakon kontakta sa zamjenikom ravnatelja KBC-a Vlatkom Kopićem  obratio uredu mađarskog premijera Viktora Orbana i mađarskome Ministarstvu vanjskih poslova

{mp3}/2020/Jankovic donacija{/mp3}

Ravnatelj osječkoga KBC-a Željko Zubčić također je zahvalio Republici Mađarskoj na donaciji te saborskim zastupnicima Jankovicsu i Kopiću jer su zajedničkom akcijom uspjeli osigurati vrijednu opremu koju je sada teško nabaviti.

{mp3}/2020/Zubcic donacija{/mp3}

Zamjenik ravnatelja saborski zastupnik Vlatko Kopić zahvalio je mađarskoj vladi “što je pokazala da smo u ovim teškim trenutcima ne samo susjedi, nego i prijatelji”, ističući pritom da će vrijedna oprema dobro doći djelatnicima KBC-a i pacijentima koji se ondje liječe.

Donacija, među ostalim, sadržava deset tisuća zaštitnih maski, deset tisuća rukavica, tisuću testova na koronavirus, po tisuću zaštitnih odjela i kapa, 500 zaštitnih naočala i 500 plastičnih vizira, tisuću komada zaštitne obuće i tekućinu za dezinfekciju. U KBC-u ističu kako je vrijednost donacije teško procijeniti, ali donirana oprema sigurno vrijedi višestruko više od tržišnih cijena prije pandemije.
foto: hina