Dodjeljene nagrade Osječko-baranjske županije

Povodom Dana Osječko-baranjske županije dodjeljene su nagrade i javna priznanja za iznimna postignuća na području gospodarstva, kulture, prosvjete, tjelesne kulture i sporta te tehničke kulture.

Župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić čestitao je nagrađenima za njihov trud i doprinos boljitku Županije.

Ovogodišnji dobitnici priznanja Osječko-baranjske županije znatno su doprinijeli gospodarskom, kulturnom, znanstvenom i sportskom životu naše Županije, na čemu im čestitam i zahvaljujem. Osječko-baranjska županija preuzela je ulogu vodeće županije u političkom, društvenom i kulturnom životu cijelog istoka Hrvatske i u tom smislu, nagrađeni dobitnici su nositelji kvalitete, razvoja i vrhunskih dostignuća koji jamče daljnji napredak naše županije. Oni su svojim znanjem, trudom i organizacijskim sposobnostima pokazali da su sposobni dizati standarde zbog čega ih društvo mora prepoznati i nagraditi, što smo mi kao jedinica regionalne samouprave i učinili – istaknuo je župan Anušić.

Župan Ivan Anušić

Za iznimna postignuća u području gospodarskih djelatnosti ostvarena primjenom uspješne organizacije rada  i poslovanja te uspješnom primjenom znanosti i suvremenih dostignuća u praksi čija je posljedica povećanje kvalitete proizvodnje u složenom poslovnom okruženju nagradu je zaslužila Saponia d.d., a preuzela ju je predsjednica Uprave Dajana Mrčela.Prije svega svim žiteljima Osječko-baranjske županije čestitam njihov Dan i zahvaljujem se županu Ivanu Anušiću na tome što je prepoznao Saponiju kao jednog od najvažnijih gospodarskih subjekata na području županije. Ovom prilikom zahvaljujem se i svim djelatnicima Saponije na velikom trudu, marljivom radu i istinskoj želji da pokažemo kako možemo biti izvrsna kompanija. Vjerujem da ćemo i ove godine ostvariti zapažene rezultate na ponos našeg Grada i Županije – rekla je Mrčela.

Dajana Mrčela

Za izvedena umjetnička ostvarenja koja predstavljaju značajan doprinos razvitku kulture nagradu je zaslužila Daniela Taslidžić Herman, ravnateljica Gradskog kazališta Beli Manastir koja predanim radom u posljednjih 15 godina doprinosi kulturnom životu Baranje. – Kada smo osnovali Gradsko kazalište Beli Manastir 2006. godine želja nam je bila da jednoga dana on preraste u profesionalnu ustanovu, zbog čega radimo na njegovoj preregistraciji. Početak je bio jako težak, ali volja, trud i znanje su polučili rezultat te je osvojena nagrada Osječko-baranjske županije zapravo nagrada svim kazališnim djelatnicima u Belom Manastiru. Ona nam je i snaga da jednakim intenzitetom radimo i dalje – zaključila je Taslidžić Herman i najavila puno novih projekata i u budućnosti.

Danijela Taslidžić Herman

Za zapažene uspjehe u stručnom i pedagoškom djelovanju u osposobljavanju sportaša i sportskih organizacija nagradu je zaslužio Stjepan Krznarić, istaknuti član i trener reprezentacije u disciplinama kajaka i kanua. – Osvojena nagrada za mene je samo izazov za daljnje djelovanje, ali i priznanje za 48 godina predanog rada u sportu i tjelesnoj kulturi. Kada bih morao izdvojiti jedan važan događaj to bi bile moje prve Olimpijske igre u Seoulu 1988. godine kada je po prvi puta Hrvat izabran za izbornika, a trenirao sam i vrhunskog sportaša Ivana Šabjana, inače osvajača niza medalja na europskoj i svjetskoj sceni – kazao je Krznarić.

Stjepan Krznarić