Dodijeljena priznanja za najuspješnije sportaše i sportašice

Nakon još jedne uspješne godine belomanastirskog i baranjskog sporta, prije finalne utakmice malonogometne lige održana je svečanost dodjele nagrada najuspješnijim sportašima i sportašicama u protekloj godini u organizaciji Zajednice sportskih udruga Belog Manastira, a podijeljena su i priznanja Osječko-baranjske županije.

Najperspektivnijim belomanastirskim sportašicama proglašene su Ana Balaban i Nela Vargek iz Gimnastičkog društva Beli Manastir, te Aleksandra Dorić i Lana Pavlečić iz Aiki Dojo Takeda kluba. Kod mladih sportaša nagrade su za svoje sportske uspjehe odnijeli Dejan Todorović iz NK Šparta i Darko Tomašević, član Streljačke udruge SU Mars.

Kao najperspektivniji kolektiv u 2017. godini pokazala se ekipa male i mini odbojke ŽOK-a Baranja. Najbolja sportašica Belog Manastira također dolazi iz Gimnastičkog kluba Beli Manastir, a otišla je u ruke Matee Vidović, osvajačice nekoliko odličja na prošlogodišnjim natjecanjima, dok je na državnom natjecanju održanom u Nedelišću Matea ostvarila odlično 4. mjesto. 

Još je jedna nagrada otišla i u Streljačku udrugu Mars, ali i obitelj Tomašević, jer je za najboljeg sportaša izabran strijelac Denis Tomašević koji se također u protekloj godini okitio mnoštvom odličja i ostvario zapažene rezultate, ne samo u Hrvatskoj, već i i na natjecanjima diljem Europe.

Najboljim sportskim kolektivom za prošlu godinu proglašeni su nogometaši ŠNK Baranja-Belje, koji su u protekloj sezoni osvojili naslov prvaka II.ŽNL, te Kup Baranje, a naposljetku su kroz kvalifikacije izborili i plasman u viši rang natjecanja, te se od ove sezone nalaze u I.ŽNL.

Dodijeljene su također i plakete Osječko-baranjske županije, a one su otišle u ruke Nemanje Damjanića(rukomet), Taekwondo kluba Kneževi Vinogradi, ženske ekipe ŠRD Dravica, te NK Borcu iz Kneževih Vinograda.

Pokale i priznanja najsportašima uručili su gradonačelnik Belog Manastira Tomislav Rob, njegovi zamjenici Ivana Bandov-Paulić i Goran Hes, donačelnica Općine Kneževi Vinogradi Ružica Batori, glavni tajnik ŠZOBŽ Dubravko Ižaković, predsjednik ZSU Baranje Ivan Zadravec, tajnik ZSU Zlatko Novak te član IO-a Igor Ivković. Na kraju svečanosti dodijeljene su i plakete za dugogodišnji rad u sportu.