Doboš o poskupljenju otpada i direktoru Vodovoda

Najava poskupljenja odvoza otpada od 10 kuna, kojega je najavio direktor Baranjske čistoće  Branko Migles u prošlotjednoj emisiji Brifing, izazvao je dosta prigovora iz drugih općina. Posebno nakon izjave kako će o tome odlučiti gradonačelnik Belog Manastira Ivan Doboš, koji se jučer očitovao o tome.
Grad Beli Manastir ima 73 posto udjela u Baranjskoj Čistoči, što znači da možemo sami donositi krucijalne odluke. Zaključili smo da Čistoća ne bi mogla funkcionirati bez poskupljenja i obvezujućih investicija. To su sanacija odlagališta od 2,6 milijuna kuna, novo vozilo od 1,3 milijuna, oprema za reciklažno  dvorište 1,1 milijun kuna. Sam iznos je već preko 5 milijuna kuna, a Čistoća mora sudjelovati sa 20 posto ili preko milijun kuna. Iz sadašnjeg priljeva ne bi imali mogućnosti to financirati. Odlagalište mora biti zatvoreno do 2018. godine do kada bi trebalo proraditi regionalno odlagalište u Orlovnjaku, rekao je Doboš u jučerašnjoj emisiji Brifing.
{mp3}dobosposkup{/mp3}
Najkontroverznije direktorsko mjesto u prošloj godini bilo je ono u Baranjskom vodovodu. Prošli je tjedan za novog direktora izabran Mario Kovač iz SDP-a što je za Skupštinu u kojoj Grad ima 50 posto dobar izbor. Da je sve spremno za preuzimanje Vodovoda od strane novog direktora potvrdio je Doboš.
{mp3}doboskovac{/mp3}