Doboš i Kedmenec u Brifingu

Uoči tematske sjednice Gradskog vijeća gradonačelnik Ivan Doboš u emisiji Brifing govorio je o projektu prekogranične suradnje između Mađarske i Hrvatske pod nazivom Bike & Boat, kao i o pripremi Programa integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regenarcije malih gradova na ratom pogođenim područjima. U drugom dijelu Brifinga govorio je direktor Stanouprave Vladimir Kedmenec o bazenima i ljetovanju djece u Dramlju.
Neki od ciljeva projekta su smanjivanje socijalne nejednakosti, poboljšanje infrastrukture, povećanje potencijalnih ulaganja i aktivno sudjelovanje stanovnika u gospodarskom i društvenom životu, rekao je o toj temi gradonačelnik Ivan Doboš u emisiji Brifing.
{mp3}dobos brifing vijece{/mp3}
Vijećnik Šipek je tijekom sjednice Vijeća naglasio važnost selekcije prijedloga na prioritetne i one s manjom važnosti, Goran Hes podsjetio je na potrebu konačne sanacije Gradskog stadiona. Vijećnica Kolesarić pohvalila je prijedloge OPG-ova i OŠ Dr. Franjo Tuđman, a prijedloge Belja odbila u cijelosti s obzirom da tvrtka ima financijske mogućnosti samostalno realizirati investicije. Predsjednica Vijeća Jadranka Sabljak izrazila je žaljenje što svega nekoliko prijedloga ima za cilj povećanje zaposlenosti na području Grada.
U drugom dijelu Brifinga govorio je direktor Stanouprave Vladimir Kedmenec o bazenima i ljetovanju djece u Vili Baranja u Dramlju. Kako ni ove godine nije raspisana koncesija za bazene, grad je dao na upravljanje Stanoupravi.
{mp3}vlado bazeni{/mp3}
Kedmenec je najavio 11 smjena u Dramlju, a prva kreće OŠ Jagodnjak 13. lipnja, a posljednja od 22. kolovoza Udruga Alerga. Vila je obnovljena i uređena za početak sezone, a s obzirom kako nije uspjela preregistracija u hostel na ljetovanje mogu jedino djeca. Cijena je ostala ista 1.100 kuna za sedmodnevni boravak.