Doboš i Bogatić u Brifingu

O dva mandata koja su iza njega, u emisiji Brifing govorio je gradonačelnik Ivan Doboš i njegov zamjenik Marko Bogatić. Doboš je naglasio kako se više neće kandidirati za gradonačelnika i kako je to isključivo njegova volja, dok je Bogatić vrlo izvjestan kandidat SDP-a za gradonačelnika. Dobošu je zamjereno što nije otvorio nova radna mjesta kako je obećao na početku prvog mandata te što grad Beli Manastir ne financira udžbenike.

{mp3}dobos udzbenici{/mp3}

Unatoč milijun kuna koje grad izdvaja za socijalu i porodiljne naknade, Bogatić tvrdi kako je to uvijek malo jer su zahtjevi sve veći. Najavio je podizanje porodiljne naknade na 2.000 kuna.  

{mp3}bogatic socijala{/mp3}

Kao i na Gradskom vijeću i u Brifingu je pozornost izazvala najavljena kupnja kuće uz autobusni kolodvor od 300 kvadrata za 670.000 kuna. I gradski vijećnici i dio hgrađana misli kako je to preskupo s obzirom na cijene nekretnina u Belom Manastiru i na tržištu uopće. Gradonačelnik tvrdi kako bi se iz proračuna platilo samo 15 % dok bi ostatak bio iz EU fondova. Bogatić tvrdi kako cijena je možda visoka, ali je korist puno veća.

{mp3}marko cesta{/mp3}