“Dnevnik velikog Perice” dobitnik je nagrade “Srce Sarajeva”

SFF je ove godine uspostavio novu kategoriju nagrada za televizijske serije s ciljem promoviranja najkvalitetnije regionalne televizijske produkcije i njihovoh autora, glumaca i glumica te potivanje njihova međunarodnog plasmana.

U konkurencijama je bilo 16 serija a o dobitnicima je odlučivao žiri kojega je činilo 400 filmskih i televizijskih profesionalaca s područja bivše Jugoslavije. Najbolja ostvarenja izabrana su online glasanjem po uzoru na slične svjetske godišnje nagrade filmskih i televizijskih akademija.

Hrvatska serija “Dnevnik velikog Perice” dobitnik je nagrade “Srce Sarajeva” za najbolju komediju koju od ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival. Premijerno je prikazan u ožujku i travnju ove godine u programu Hrvatske televizije (HTV) a serija je nastala na tragu kultnog filma Kreše Golika “Tko pjeva tlo ne misli”.

Šest epizoda kroz priču o obitelji Perice Šafraneka, dječaka iz Golikovog filma, portretiraju život u Zagrebu 60-tih godina prošlog stoljeća.

Redatelj serije je Vinko Brešan, a scenaristi su Renato Baretić, Emir Imamović Pirke i Albino Uršić. Glavne uloge igraju Živko Anočić, Csilla Barath Bastajić, Dušan Bućan, Iva Babić, Mirjana Bohanec Vidović, Otokar Levaj i Nikola Kojo. 

Ovo je jedan od važnijih koraka koje radimo u promociji audio-vizualnog sektora kako bismo pokušali ohrabriti emitere i sve one koji mogu sudjelovati u financiranju kako bismo mogli promovirati ovu kreativnu industriju”, kazao je direktor SFF Mirsad Purivatra tijekom svečanosti proglašenja najboljih regionalnih serija i glumaca.

Izvor:Hina