‘Dnevnik tuge’

Jedan od najpopularnijih tamburaških sastava posljednjih pet godina, Džentlmeni iz Osijeka, objavili su novi singl i spot “Dnevnik tuge”.

Odlični Džentlmeni ovoga se puta predstavljaju laganicom koju je napisao bard tamburaške glazbe Krešimir Stipa Bogutovac, glazbu potpisuje Hrvoje Bogutovac, dok su aranžman raspisali Darko Čuvidić i Željko Nikolin. Zanimljivo je istaknuti da se u pjesmi pojavljuje specifični zvuk električne tambure što je novitet na tamburaškoj glazbenoj sceni.

I svaki dan s njom završi
i baš svaki dan srce se potroši
i svaku noć dnevnik tuge pišem ja
a ova pjesma tiha samo je jedna stranica…

{youtube}3hVNNyr2qdk&feature=youtu.be{/youtube}

Džentlmeni su prvi album “Imala je drugi plan” objavili 2010. godine, a otad nižu samo velike hitove koji će se naći na njihovom novom albumu u nakladi Croatia Recordsa. 2011. godine objavili su “Ružicu” i “Vrati mi se”, osvojili treću nagradu na festivalu u Požegi, a godinu dana kasnije na istom festivalu pjevali su “Jedina ljubav moja” koja je kasnije osvojila drugo mjesto na festivalu. 2013. godine pokrenuli su novi val klapsko-tamburaških suradnji s pjesmom “Zagrlimo se ko braća” i klapom Godimenti, nastupili na CMC festivalu u Vodicama na kojem će i ove godine svirati u programu “Klapa vs Tambura”. 2013. godinu obilježili su singlom “Nije meni ljubav suđena”, a prošlu singlom “Stotine tuga popio”.