Dino Dvornik danas bi proslavio 57. rođendan

Ekscentrični Dino publiku je oduševljavao svojim stilom, glazbom i humorom dugi niz godina, a mnogi ga smatraju jednim od najtalentiranijih skladatelja i pjevača koje je hrvatska scena ikada imala. Dvornik je bio poznat po energičnim nastupima, a hrvatskom “kralju funka” mješavina žanrova i stilova bili su zaštitni znakovi.

Hrvatski kralj funka imao je samo 44 godine kada je preminuo u svom stanu u Zagrebu, a a toksikološke analize pokazale su kako je do tragičnog ishoda dovela kombinacija tableta za smirenje i antidepresiva.

Upravo te 2008. godine Dino je nakon šest godina pauze pripremao novi album “Pandorina kutija” čiji izlazak nažalost nije dočekao. Njegova supruga Danijela nekoliko mjeseci nakon Dinove smrti uspjela je izdati album “Pandorina kutija” koji je 2009. godine nagrađen s četiri Porina i Porinom za Životno djelo

Nažalost, zbog prerane smrti, nikada nismo dobili album kakav je Dino zamislio, a suradnici su ga na posljetku završili najbolje kako su znali. U predgovoru albuma Dino je napisao:

“…ako netko misli da je ovo zezanje (seks, drugs and rock’n’roll), nadam se, ovo je misija!!! Pandorina kutija – ispričana svakodnevica jednog života, jednog mog pogleda (osvrta, kritike, ljubavi, hvale i gorčine), smisao života i svrha postojanja. Kada se već otvorila Pandorina kutija, odnosno, kad sam se rodio i kad sam već osjetio prostor, svemir i život… onda neka bude u znaku istine, stvarno stanje… Neka nas osjećaji, ugoda, zadovoljstva, pozitiva miluju, a mi ćemo je jedan drugome prenosit’, nesvjesni tog čina. I kad se to sabere u jedno, U TO!!! Nešto što će ostat’ I KAD NAS NE BUDE!“.

Dino Dvornik 20. kolovoza slavi rođendan. Ove godine to bi bio 57. da je još uvijek s nama.

Kći Ella svake godine na kreativan način obilježi ovakve za nju posebne dane.

foto:Ella Dvornik/facebook