DHT; Regija Slavonija najbolja ruralna destinacija, Osijek-najuspješnija kontinentalna detinacija

Dani hrvatskog turizma predstavljaju najveći skup turističkih djelatnika u Hrvatskoj. Kroz višednevni program Dana hrvatskog turizma tradicionalno se obilježava turistička godina u Republici Hrvatskoj te se putem stručnih predavanja, radionica, prezentacija i radnih sastanaka sažimaju turistička i gospodarska postignuća, komentiraju aktualne teme vezane uz turizam te prezentiraju turistički potencijali za daljnji razvoj i učinkovitije pozicioniranje hrvatskog turizma.

Dio programa čini i svečana dodjela godišnjih turističkih nagrada, uz izravni televizijski prijenos. Nagrade se dodjeljuju pojedincima, predstavnicima turističke industrije te najboljim odredištima i subjektima koji su svojim radom i rezultatima zaslužili prestižna priznanja. Godišnje hrvatske turističke nagrade zajednički su projekt Ministarstva turizma i sporta, Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore, nastao s ciljem daljnjeg poticanja konkurentnosti, inovativnosti i svijesti o održivom razvoju te podizanju kvalitete usluga i proizvoda u turističkom sektoru.

U svečanom dijelu podijeljene su nagrade najuspješnijima:

  • Regija Slavonija (5 slavonskih županija) proglašena najboljom ruralnom destinacijom
  • Grad Osijek proglašen je najuspješnijom kontinentalom detinacijom gradskog turizma
  • Najbolji turistički vodič Varja Guttert, PP Kopački rit

Dvodnevni program ove manifestacije donosi niz prezentacija i panela, a na samom početku Dana hrvatskog turizma održana je konferencija „Održiva budućnost turizma„ koju je otvorila ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac. U sklopu konferencije predstavljena je Strategija razvoja održivog turizma do 2030. godine te su održane panel diskusije na kojima su sudjelovali domaći i strani turistički stručnjaci.

Ove godine je napravljena internetska stranica www.danihrvatskogturizma.hr i mobilna aplikacija. Na navedenoj stranici možete pronaći detaljnije informacije o programu, sudionicima na penalima i prezentacijama te drugim informacijama vezano uz Dane hrvatskog turizma.