Dan Općine Domaljevac – Šamac

U Domaljevcu u Bosni i Hercegovini svečano obilježen Dan Općine Domaljevac – Šamac. Izaslanstvo Osječko-baranjske županije predvodio je zamjenik župana Mato Lukić, a uoči svečane sjednice položili su vijence i zapalili svijeće ispred spomen obilježja poginulim braniteljima s područja Bosanske Posavine.

Općinski načelnik Stjepan Piljić i predsjednik Općinskog vijeća Miroslav Piljić sa suradnicima Mijom Lucićem i Markom Matićem posjetili su nedavno Osječko-baranjsku županiju gdje su se susreli sa županom Ivanom Anušićem. Tom su prigodom razgovarali o nastavku suradnje Županije i Općine na brojnim projektima s naglaskom na suradnju Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine u okviru programa prekogranične suradnje Interreg IPA Hrvatska-BiH-Crna Gora 2021.-2027.

Prošli je tjedan općinsko izaslanstvo sudjelovalo i na Prekograničnoj konferenciji Bosne i Hercegovine i Hrvatske koja je organizirana u okviru projekta „Unaprjeđenje regionalne suradnje i razmjena iskustava u implementaciji prekograničnih projekata“ koji je podržan od strane Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, a održavala se u Osijeku.

Čestitam mještanima Općine Domaljevac – Šamac njihov dan sa željom da nastavimo još intenzivniju suradnju na dobrobit hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini. Hrvatska je snažna koliko su snažni njeni rubni dijelovi kao i zajednice Hrvata u susjednim zemljama. Osječko-baranjska županija posljednjih godina produbljuje suradnju s Hrvatima u Bosni i Hercegovini, Republici Srbiji, Mađarskoj i Crnoj Gore kroz brojne projekte prekogranične suradnje, ali i pružajući političku i svaku drugu potporu u očuvanju njihove kulture, tradicije i u konačnici opstojnosti – rekao je zamjenik župana Osječko-baranjske županije Mato Lukić.