:BRUT od 17. do 19. lipnja

:BRUT – Baranja rural trail ove će se godine održati od 17. do 19. lipnja u organizaciji udruge Baranja i turizam, TZ Baranja i udruge Đola iz Darde, a uz podršku Grada Belog Manastira i općina Kneževi Vinogradi, Draž i Popovac.

BRUT je biciklistička utrka koja se vozi po neasfaltiranim cestama, surducima, šumama i poljima Baranje u dužini od 25 ili 50 kilometara, a prošle je godine okupila preko 100 sudionika u 6 kategorija.

Gradonačelnik Tomislav Rob na BRUT je pozvao sve zainteresirane i istaknuo kako organizatori i ove godine imaju podršku Grada.

Gradonačelnik Tomislav Rob

Utrka za cilj ima promociju ruralnih ljepota Baranje, njenih turističkih atrakcija, malih OPG-ova i slasnih autohtonih proizvoda, a uz sportski dio organizatori pripremaju bogat prateći program. Tijekom tri dana održat će se razni sportski i animacijskih sadržaji za djecu, konferencija o razvoju cikloturizma na području Baranje, kvizovi, radionice, glazbeni program, sajam domaćih proizvoda i dr.

Prvog dana :BRUT-a koncert će od 21,30h održati Psihomodo pop. Utrku će slijedećeg dana u 10 sati otvoriti Davor Gobac, dok će u večernjem programu koncert održati Gustafi.

Više o ovogodišnjoj utrci: https://www.baranjaruraltrail.com/

POZIV VOLONTERIMA

Organizatoru su najavili održavanje BRUT-a i u Vukovaru u rujnu ove godine…


Udruga Đola u suradnji s BRUT-om i turističkom agencijom Pointers u sklopu :BRUT-a organizira „Mistični bus“.

Mistični bus je turistički interpretativni program koji vode profesionalni glumci i interpretatori baštine, a obuhvaća obilazak Baranje, ambijentalne predstave, degustacije, ručak i večeru. U sklopu ture posjetitelji će, neznajući kada i kako, stupiti u interakciju s likovima iz baranjske povijesti te tako i sami postati dio ambijentalno-turističke predstave. Imat će priliku družiti se s fotografkinjom i strastvenom lovkinjom Isabellom von Habsburg i nadvojvodom Friedrichom, austrougarskom dizajnericom i profesoricom na Bauhaus školi Otti Berger i njezinim bratom, ali i s opasnom vladaricom Zmajevca i Batine Crvenom Martom, a od njih će moći čuti zabavne i misteriozne priče Baranje.

Više o programu Mistični bus: https://www.ruralniturizam-djola.hr/clanci/misticnibus