Brifing o problematici branitelja

Gošća emisije Brifing bila je voditeljica ispostave Ministarstva hrvatskih branitelja u Osijeku Sanja Ivković. Kroz ispostavu Ministarstva hrvatskih branitelja u Osijeku, odnosno Regionalnog centra za savjetodavnu i psihosocijalnu podršku hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata, najvećeg takvog centra u Hrvatskoj, u prošloj godini prošlo je preko 9.000 branitelja. Posjetom centru pokušavaju riješiti svoj status ili tekuće zdravstvene probleme, mirovinu i slično, a posebno kroz psihološku pomoć.
U posljednje vrijeme povećan je pritisak zbog promjena u mirovinskom sustavu pa dnevno kontaktiramo preko 100 branitelja, tvrdi Ivković.

Voditeljica Ivković napomenula je i dalje veliko zanimanje za sistematske preglede, te pozvala branitelje da se i dalje odazivaju na preglede. Od 2006. godine sistematske preglede obavilo je preko 8.800 branitelja u OBŽ. Zbog usklađivanja mirovina veliko je zanimanje, međutim ona je napomenula da se povećanje odnosi na branitelje kojima je određena najniža braniteljska mirovina.