U Brifingu o braniteljima i vatrogastvu u Baranji

Gosti emisije Brifing bili su voditeljica ispostave ministarstva Hrvatskih branitelja u Osijeku Sanja Ivković i zamjenik zapovjednika JPVP Danijel Ćasar. Kroz ispostavu ministarstva Hrvatskih branitelja u Osijeku, budućeg Veteranskog centra u  nekadašnjem hotelu Mursa, prošle je godine prošlo oko 7.200 branitelja. Pokušavaju riješiti svoj status ili tekuće zdravstvene probleme, mirovinu i slično. Sanja Ivković voditeljica centra bila je gošća emisije Brifing i naglašava kako su svaki dan otvoreni za sve branitelje, posebno kroz psihološku pomoć. Pandemija je ostavila ozbiljnog traka na psihološkom zdravlju dijela branitelja.  

Ivković je pozvala branitelje da se uključe u program samozapošljavanja koji financijski potiče ministarstvo te da se odazovu na sistematske preglede.
Ćasar se požalio da je skoro deset godina potrošeno uzalud, na projekt stvaranja jedinstvene vatrogasne postrojbe Baranja, jer se prošle godine promijenio Zakon o vatrogastvu. Prošla vatrogasna godina je bila zadovoljavajuća jer nije bilo poginulih u požaru, kao primjerice 2017. godine, a broj intervencija je identičan 2019. godini.  

Zamjenik zapovjednika JPVP Beli Manastir Danijel Ćasar
Danijel Ćasar