Brifing: Kovač o EU projektima, Jankovics o proračunu

Angažirani Europski fondovi u Baranjskom vodovodu i plan realizacije bile su tema emisije Brifing u kojoj je gost bio direktor Vodovoda Mario Kovač, dok je o skorom donošenju državnog proračuna za slijedeću godinu govorio saborski zastupnik Robert Jankovics. Projekt Baranja bio je zamišljen kao obuhvat cijele sjeverne Baranje, međutim studije izvodljivosti su pokazale kako od 7 planiranih sustava za pročišćavanje, jedino je održiv prečistač u Belom Manastiru. Nadalje financirao bi se završetak kanalizacijske mreže u gradu i prigradskim naseljima i na kraju cilj je  smanjenje gubitaka pri vodoopskrbi, jer su oni sada previsoki.
Početna vrijednost projekta je 4,6 milijuna kuna bez PDV-a, rekao je direktor Kovač.

{mp3}mario kovac brifing{/mp3}
U drugom dijelu Brifinga gost je telefonski bio saborski zastupnik Robert Jankovics. Prenio nam je razmišljanja vezana za proračun koji je u subotu premijer Andrej Plenković  stavio pred saborske zastupnike. Unatoč činjenici kako Hrvatska slijedeće godine mora vratiti 35 milijardi kuna duga, povećana su socijalna davanja, a premijer je obećao nastavak gradnje autoceste do mađarske granice.

{mp3}jankovics proracun{/mp3}

Uvjeren sam da se sredstva namijenjena nacionalnim manjinama neće smanjivati, pa tako ni mađarskoj koju zastupam, rekao je Jankovics.