SCZ OBŽ – 14.04.

U posljednja 24 sata napravljeno je 75 testiranja na COVID- 19. Na području OBŽ dvoje je  novih pozitivnih na virus.No oba  su pacijenta već bila u samoizolaciji bez opasnosti prenošenja zaraze na druge.Jedan je iz Beketinaca, a jedan iz Osijeka.
Ukupno je na području županije 107 zaraženih osoba rekao je župan Ivan Anušić nakon današnjeg sastanka Stožera CZ-a

{mp3}/2020/Anusic 14 04{/mp3}

Trenutno je hospitalizirano 25 osoba, od kojih 24 u osječkom KBC-u i jedna u našičkoj bolnici, a tri osobe su na respiratoru. Četiri medicinska djelatnika su pozitivna na virus Covid 19, 13 medicinskih djelatnika je u samoizolaciji, a 22 pacijenata su otpuštena iz osječkog KBC-a
I dalje na području županije imamo opasnost od širenja virusa, ali s druge strane imamo i vrlo odgovorno ponašanje velike većine sugrađana rekao je Anušić ,napominjući kako ipak ima i onih drugih koji sve ovo olako shvaćaju:

{mp3}/2020/Anusic 14 04-2{/mp3}

Osječko-baranjska policija je jučer obavila 30 provjera samoizolacije.Utvrđena su ukupno četiri kršenja ove mjere, svi u Osijeku.

Propusnice su provjeravane kod 2504 osobe, od kojih devet nije imalo propusnice, ističu u Stožeru.

Ako nastavimo ovom dinamikom imat ćemo popuštanje propisanih mjera, ali ako se poveća broj oboljelih i osoba u samoizolaciji, slijedit će pooštravanje mjera, naglašava Anušić.