Bespovratna sredstva za predškolsku djelatnost DV-a ”Cvrčak”

Državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Željka Josić svečano je uručila Ugovore o dodjeli financijskih sredstava gradovima Republike Hrvatske za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti. Gradonačelnik Belog Manastira Tomislav Rob potpisao je Ugovor o dodjeli bespovratnih financijskih sredstava za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u Dječjem vrtiću Cvrčak vrijedan 247.500,00 kuna.

Središnji državni ured za demografiju i mlade objavio je i za ovu godinu Javni poziv gradovima indeksa razvijenosti od I. do IV. skupine za financijsku potporu za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti ukupne vrijednosti 6,1 milijun kuna. Financijsku potporu ostvarilo je 25 gradova, a njom je obuhvaćeno 1.108 djece vrtićke dobi. U odnosu na prošlu, ove je godine dodijeljeno gotovo dvostruko više sredstava, a dobilo ih je i više gradova iz ukupno 9 županija – Osječko-baranjske, Požeško-slavonske, Vukovarsko-srijemske, Bjelovarsko-bilogorske, Sisačko-moslavačke, Splitsko-dalmatinske, Zadarske, Karlovačke, Virovitičko-podravske.

Cilj je ove mjere i zadovoljiti potrebe obitelji s djecom rane i predškolske dob te im olakšati usklađivanje privatnog i poslovnog života. Na taj način potičemo mlade obitelji na ostanak u svojoj sredini“ istaknula je državna tajnica Josić.

Foto: Facebook – Grad Beli Manastir