Beli Manastir – novih 38.500 € za dječje vrtiće

Središnji državni ured za demografiju i mlade i Grad Beli Manastir danas su u Zagrebu potpisali „Ugovor o dodjeli financijskih sredstava gradovima indeksa razvijenosti od I. do IV. skupine za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u 2023. godini“.

U ime Grada Belog Manastira ugovor je preuzeo zamjenik gradonačelnika Goran Hes, a u ime Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Ugovor, u iznosu od 38.500 eura, uručila je državna tajnica Željka Josić.

U skladu s ciljem Vlada Republike Hrvatske da do 2026. godine devetero od desetero djece pohađa dječji vrtić, državna tajnica Željka Josić istaknula je kako su u proteklom razdoblju uložena rekordna sredstva u predškolski odgoj diljem zemlje. Ukupno je, od 2017. godine, uloženo više od 265 milijuna eura u izgradnju, dogradnju, rekonstrukciju i opremanje predškolskih ustanova.

„Uloga predškolskog odgoja je stvaranje uvjeta za potpun i skladan razvoj djetetove osobnosti, temeljen na pravima djece na brigu i jednak razvoj. Glavni cilj je smanjiti regionalne razlike u dostupnosti, kvaliteti i cijeni predškolskog odgoja, zajedno s osiguravanjem dovoljnog broja odgojitelja“, istaknula je Željka Josić.

Grad Beli Manastir u istom je razdoblju izgradio dva nova objekta i uredio središnji prostor Dječjeg vrtića „Cvrčak“, a jučer je potpisan Kolektivni ugovor kojim je svim djelatnicima DV „Cvrčak“ osigurano povećanje plaće veće od 18 posto.

Izvor: Grad Beli Manastir – gradska uprava