Baranjski zastupnici u Brifingu

O svom mandatu u Hrvatskom saboru i glavnim zadaćama govorili su u emisiji Brifing saborski zastupnici Robert Jankovics i Stipan Šašlin. Između niza ciljeva njihovog lobiranja za Baranju istaknuli su praćenje stanja na Belju plus, poticanja rješenja hrvatske zemlje preko Dunava, poglaviti Kenđije te većih i manjih investicija u Baranju. Jankovics je istaknuo kako u suradnji s ministarstvom poljoprivrede potiče praćenje stanja na Belju, jer se u sklopu Fortenova grupe radi na okrupnjavanju nekadašnjih tvrtki Agrokora. To izaziva zabrinutost zbog budućnosti Belja i zadaća je ministarstva praćenje stanja u tom koncernu, prije svega radi Baranjaca. Jankovics je podsjetio je na svoja glavna tri cilja u Saboru.

Šašlin je također iskazao zabrinutost za Belje, te pokušava naglasiti potrebu sudjelovanja gospodarstva u razvoju lokalne zajednice odnosno cijele Baranje, kako se to radilo kroz povijest. Poseban je problem divljač, koji nanosi velike štete, kako Belju, tako i malim poljoprivrednicima.

Obojica su naglasili brigu za Kenđiju i svih 7.000 hektara koji su ostali s druge strane Dunava, ali su nemoćni jer sa srbijanske strane ne postoji volja za rješavanjem problema. Također su izrazili zadovoljstvo dinamikom gradnje autoceste do Belog Manastira i mađarske granice.