Baranjski turizam u Brifingu

Matej Perkušić

Tema emisije Brifing bila je baranjski turizam u postpandemijskim uvjetima. Direktor TZ Baranje Matej Perkušić naveo je kako su rezultati sve bolji, a posebno raduje povratak stranih gostiju. Proljetni vašar u Karancu i još nekoliko događanja pokazuju kako su gosti željni Baranje.

Jedna od najzanimljivijih turističkih destinacija je Seosko gospodarstvo Ivica i Marica u Karancu. Vlasnica Nada Piljić navodi kako su pandemiju iskoristili za nadogradnju svoje ponude, objektima, vozilima i životinjama. Gosti su se vratili, jednako zadovoljni našim gospodarstvom i to je bitno, rekla je Piljić.

Prošli vikend održano je niz događanja vezanih za Dan mjesta Batina, a okrunjena je fišijadom na zelenom otoku, gdje se okupilo 70-ak natjecatelja. Zamjenik načelnika Šandor Šipoš tvrdi kako se nakon pandemije Batina budi i da sada broji 30-ak kreveta, sa tendencijom povećanja. Zadovoljan je jer se otvara ugo objekt na Spomeniku u Batini, a konačno je i riješen status restorana Zeleni otok, te se očekuje njegovo stavljanje u funkciju.