Dani otvorenih podruma

Trodnevnom manifestacijom u Baranjskom vinogorju započeli su Dani otvorenih podruma koji se u organizaciji županijske TZ-e i Osječko-baranjske županije održavaju četiri vikenda za redom.

Posjetitelji su tako mogli uživati u otvorenim podrumima baranjskih vinara, sudjelovati na edukacijskom programu „Mala škola vina“ koju su vodili vrhunski enolozi i vinari, te predstavili kulturu ispijanja vina uz popratna vina brojnih vinarija s područja Baranjskog vinogorja. Održan je i „Foto vinski safarij“ na kojem su posjetitelji istraživali tajne vinskih cesta, podruma i čarobne baranjske pejzaže.

Glazbeni program održan je u Katoličkom surduku u Zmajevcu, Zoran Majstorović & Atma Mundi Ensemble publici su priuštili fantastično putovanje kroz različite kulture i tradicije svijeta kroz glazbu. Glazbenom programu prethodila je „Poezija u čaši“, odnosno čitanje poezije koju prate čarobni okusi baranjskih vina.

vina baranja

Belje (Kneževi Vinogradi) Svijetli dvori (Karanac) Szabo (Karanac) Pinkert (Suza) Kovač (Suza) Kolar (Suza) Kusić (Zmajevac) Zajec (Zmajevac) Josić (Zmajevac) Kalazić (Zmajevac / Planina) Gerštmajer (Zmajevac) Pavlović (Zmajevac) Martinov (Zmajevac) Underground wines (Zmajevac) OPG Vlatko Jurković (Gajić)

POGLEDAJTE GALERIJU SLIKA

Već idućeg vikenda, 20. lipnja, manifestacija se seli u vinogorje Feričanci. Vikend iza toga, 27. i 28. lipnja, rezerviran je za vinogorje Erdut i obilježavanje Međunarodnog dana Dunava, dok 3. i 4. srpnja kušamo što nudi vinogorje Đakovo, u vrijeme obilježavanja Đakovačkih vezova. Vinski mjesec završava 11. srpnja s Večeri vina i umjetnosti u Osijeku, jednom od popularnijih događaja u Osijeku.

Baranja: 12. – 14.06.
Feričanci: 20. 06.
Erdut: 27. – 28.06.
Đakovo: 03. – 04.07.
Osijek, Večer vina i umjetnosti: 11.07

Foto: Nenad Milić i Dubravko Franjin – Stivek j.d.o.o.