Ashley Colburn i Bojan Jambrošić snimili spot u Baranji

Snimili smo spot za našu pjesmu “Nebo zna” početkom ove godine. Zbog situacije s pandemijom Ashley nije bila često u Hrvatskoj, pa sada kada je došla odlučili smo ‘‘odraditi zaostatke‘‘ – priča Jambrošić, ističući kako su u Baranju došli na njezino inzistiranje. Kaže kako mu je rekla da je u Baranji lijepo i kako upravo u njoj moramo snimiti spot.

“Sjeli smo u automobil i došli. Snimali smo tri dana i uhvatili pregršt prekrasnih kadrova. Radili smo to na način da nismo unaprijed izabrali mjesta na koje idemo, već smo ih birali usput, iz automobila. Tamo gdje nam se svidjelo, stali smo, izišli i snimali. Bilo je odlično” – nastavlja Jambrošić, dodavši kako su u ekipi bili i vrhunski snimatelji koje Ashley angažira prilikom snimanja svojih dokumentaraca, što jamči vrhunski uradak. Priznaje kako do sada nije bio u Baranji, što smatra velikom pogreškom. Ispravit će je povratkom u nju, možda eventualnim nastupom na nekoj od baranjskih manifestacija. Raduje ga što protekla tri dana nije bilo naporno, kako zna biti na snimanjima.

Sve je prošlo opušteno i teklo glatko. Primjerice, zamislili smo kako bi u spotu dobro došlo maglovito jutro. Otišli smo u Draž i snimili vrhunske maglovite kadrove na tamošnjoj plaži” – opisuje.

Zajedno su snimili već dvije pjesme. Ta 33-godišnja producentica široj je javnosti poznata po svojim putopisnim turističkim dokumentarnim filmovima. Toliko je zavoljela Hrvatsku da je u Istri kupila kuću te naučila hrvatski. Podsjetimo, ljubav prema Hrvatskoj pretočila je u dokumentarac ‘‘Wow Croatia‘‘ za koji je dobila prestižnu nagradu Emmy.

“U Baranji sam bila prije i oduševila me je, kao i cijela Hrvatska “– kaže Ashley, podsjećajući kako u Hrvatsku dolazi već deset godina te kako je u sklopu serijala “Čudesna Hrvatska” jednu epizodu snimala u Slavoniji i Baranji.

Sigurno ću ostati duže i uživati radeći. U Baranji mi se strašno sviđa. Prelijepa je u jesen i upravo to pričam mojim sunarodnjacima. Ovdje je odlična atmosfera, ukusna hrana i odlično vino”– kaže Ashley