Šašlin u Lokalu

O stanju u Općini Draž u emisiji Lokal, govorio je načelnik Općine Draž Stipan Šašlin. Rekao je kako se skromni općinski proračun od 5 milijuna kuna izvornih sredstava puni planiranom dinamikom, uz još 8 milijuna iz EU fondova za obnovu Batine.  Završetak projekta Dunavski pogled planiran je za ljeto, a najveća investicija gradnja vodoopskrbne mreže je pri kraju, sa preko 1.200 priključaka. Za slijedeću godinu ostaju 3 ulice u Batini i nastavak na Zalenom otoku, rekao je Šašlin.
{mp3}saslin vodovod{/mp3}
Najviše zanimanja slušatelja bilo je oko rasvjete koja ne pokriva cijelu Batinu, a postojeća se gasi oko 11 sati. Šašlin je odgovorio kako se radi o uštedi, jer da nema potrebe za rasvjetom poslije 11 sati.
Sustavna obnova rasvjete u Batini ovisi o sredstvima koja je HEP obećao za sanaciju niskonaponske mreže. Osim toga bilo je prigovora oko kružnog toka u Batini, koji bi ako vrijeme posluži trebao biti završen za tjedan dana, naglasio je Šašlin.  
Jedan od turističkih aduta Općine Draž je luka, koja je ove godine primila 40-ak kruzera, a već slijedeće godine očekuju se značajniji financijski rezultati. Šašlin je naglasio kako su financijska sredstva skromna, ali da se manji radovi nastavljaju.
{mp3}saslin naselja{/mp3}