Ajmo hrvati se s knjigom! – Mjesec hrvatske knjige

Mjesec hrvatske knjige nacionalna je manifestacija koja se već desetljećima održava od 15. listopada do 15. studenog, slaveći hrvatske autore i dajući poticaj čitanju.

Ove godine okvir mu je Godina čitanja, proglašena odlukom Vlade Republike Hrvatske. Tema Mjeseca hrvatske knjige 2021. je Hrvatski autori u Godini čitanja, a moto Ajmo hrvati se s knjigom!

Moto ima dvostruku konotaciju – asocira na hrvatsku književnost i na šaljiv način daje poticaj pojedincima da se uhvate ukoštac s knjigom i čitanjem.Iako se iz knjižnica uvijek čuje glas za poticanje čitanja, tijekom tih mjesec dana koliko svake godine traje manifestacija, nastoji se još intenzivnije govoriti i na državnoj razini, ali i u lokalnim sredinama o knjizi i čitanju, a kroz raznovrsne programe knjižnice lokalno uključuju i građane.

Cilj manifestacije je istaknuti iznimnu važnost knjige, ali i knjižnica kao mjesta javnog i slobodnog pristupa koja se sve više približavaju građanima.

Gradska knjižnica je pripremila bogat program tom prigodom. Sve dodatne informacije možete pronaći na službenoj stranici: http://www.gkbm.hr/2021/10/15/mjesec-hrvatske-knjige/