8. Lutkokaz

Ovogodišnji Lutkokaz, međunarodna revija lutkarstva, održat će se u organizaciji Umjetničke akademije u Osijeku (UAOS) od 20. do 23. ožujka 2018.

Na Svjetski dan lutkarstva, 21. ožujka, osječkom Promenadom će prošetati Lutkokazova povorka, koja će u 12, 30 sati krenuti od Mosta mladosti (pješačkoga mosta) do Trga Ante Starčevića.

Ova revija prikaz je najboljih lutkarskih ispitnih predstava studenata Akademije, a sudjelovanjem skupina iz drugih država, Lutkokaz je dobio i međunarodni karakter. Kao i do sada, Lutkokaz će široj javnosti predstaviti nove, mlade talente i prodonijeti popularizaciji lutkarske umjetnosti te uz to obogatiti kulturni život Osijeka. Osim toga, međunarodni i stručni skupovi organizirani u okviru Lutkokaza i lutkarskim radionicama koje za osječke studente drže nastavnici s drugih akademija, razmjenjuju se znanja i iskustva i intenzivira komunikacija između studenata i ljudi iz struke.

Uz UAOS, u organizaciji ovogodišnjeg Lutkokaza sudjeluju Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti , Pravni fakultet Osijek, Dječje kazalište Branka Mihaljevića u Osijeku i Hrvatski centar UNIMA – krovna organizacija hrvatskih lutkarskih kazališta., a detaljan program po danima možete pronaći na mrežnim stranicama Umjetničke akademije.

Ulaz na sva događanja je besplatan!