“Govorila je tako tiho…”

Rade Šerbedžija i Goran Bogdan, jedan s već ostvarenom svjetskom glumačkom karijerom, a drugi na pragu iste, prvi put su snimili zajedničke kadrove. Teško je vjerovati da ova dva vrhunska glumca prvi put snimaju zajedno, tim više što se i privatno druže, a za sve su “krivi” Lenka Udovečki i Damir Urban.

Naime, Urban je baš za Šerbedžiju napisao pjesmu Govorila je tako tiho, tiho, tiho s njegovog aktualnog albuma Ne okreći se, sine, za koju Rade kaže da mu je jedna od najdražih u cijelom njegovom repertoaru. Lenka Udovečki, Šerbedžijina supruga i sjajna kazališna redateljica s kojom je pokrenuo i vrlo uspješno kazalište Ulysses, odlučila se za režiju videospota.

“Lenki se strašno svidjela Urbanova pjesma. Napisala je scenarij za spot i samo mi je rekla: ‘Imaš i ti ulogu u spotu. I to epizodnu.’ Pitao sam je: ‘A tko igra mene?’ Na što je ona odgovorila: ‘Gogo Bogdan.’ Budući da je i on moj prijatelj, kao i Urban, svidjela mi se ideja, pa tako ispada da nas dvojica zapravo glumimo mladog Urbana”, rekao je Šerbedžija na snimanju spota.

Uz Radu Šerbedžiju i Gorana Bogdana u spotu glumi i mlada Ana Marija Brđanović, studentica Šerbedžijinog studija Glume i medija na Sveučilištu u Rijeci. Umjetnička ekipa koja stoji iza novog videospota itakako je razlog da se njegova premijera s nestrpljenjem očekuje.