30. godina uspomena

leteci odred
leteci odred

Diskografski put započeli su 1992. godine kada ih je prepoznao i Husein Hasanefendić Hus iz Parnog valjka, a od tada do danas Leteći odred postao je jedan od najpopularnijih srednjostrujaških bendova u Hrvatskoj.

Frontmen i autor pjesama Denis Dumančić svih ovih godina također je prvi vrhu hrvatske glazbene scene i po pitanju autorstva jer ga osim Letećeg odreda vežu suradnje s izvođačima i bendovima kao što su Mejaši, Jasmin Stavros, Danijela Martinović, Massimo, Boris Novković, Ivana Banfić, Alka Vuica, Zlatko Pejaković, Jole, Gazde, Mate Bulić, Crvena jabuka, Maja Šuput, Joy i Tragovi. Sve svoje uspomene Denis Dumančić znao je pretočiti u pjesme, a upravo je 10. studijski album dobio naziv Uspomene. Ne, to nije best of kompilacija, nego sažetak onoga što smo imali prilike čuti proteklih godina od ovog benda. Tu su hitovi Hajde, reci mi, Non – stop, Hrabro srce, Pošteno do kraja, Nižem dane i drugi, ali i suradnje s Tragovima (Sve na ljubav miriše), Ulicom kestena (Charlie Sheen) i D’Beni Bandom (Što mi, lutko, radiš). Uspomene koje valja čuvati i kojih se treba rado prisjetiti i u budućnosti. Diskografska priča započela je albumom Među zvijezdama 1992. godine, potom su uslijedili Kada odletim, Od Prevlake do Dunava, Kuda ide ovaj vlak i Vrijeme, a novi milenij Leteći odred otvorio je albumima Daj mi sebe, Razglednice i Jutro poslije brijanja, da bi u drugom desetljeću objavio album Agent za ljubav, prethodnik najnovijim Uspomenama. Tu je i live album Uživo Leteći odred, ali i nekoliko best of kompilacija koji su također došli do šire publike.

Leteći odred do danas je prodao na desetke tisuća albuma, dosegao je zlatne i srebrne naklade, a čak tri puta napunio je Dom sportova. Reference su to velikih, a Leteći odred i dalje visoko leti, zajedno sa svojim uspomenama i svojom publikom.

Novi studijski album Uspomene možete kupiti po cijeni od 79 kuna na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa.

{youtube}GX_otztQR60{/youtube}