3. Međunarodni dan Karašice

Međunarodni dan Karašice obilježava se biciklijadom i radionicom izrade splava 22. i 23. svibnja i to na dva ušća – ušća Karašica u Dravu te ušća Karašice u Dunav.

Udruga Karašicka Republika po treći puta organizira Međunarodni dan Karašice, u svijetu poznatiji kao International Karašica Day. U subotu 22. svibnja u 10:00 sati u Batini na ušću Karašice u Dunav u organizaciji udruge Kreaktiva održat će se Radionica izrade splava od prirodnih materijala, točnije od bambusa, trske i lijeske. U avanturi života splavom će se prijeći na dunavski otok pod budnim okom dunavskih ribara. Prvi je to brod Karašicke Republike i početak suradnje s Udrugom Kreaktiva. Svi zainteresirane nek se jave gospodinu Ivanu Vidi na mail ivan.vida2@gmail.com

U nedjelju 23. svibnja također u 10:00 sati iz Belišća preko Valpova i Petrijevaca biciklijadom „Mostovi okruga Karašice“ do Vikend naselja Karašica nadomak Osijeka. Provozajte se s nama 22km rutom Belišće – Valpovo-Ladimirevci-Satnica-Petrijevci-Vikend naselje Karašica i pozdravite sedam mostova ove opjevane rijeke uz ugodno rekreacijsko druženje. Start je ispred središta udruge – Radnička 14, Belišće. Više informacija o prijavi na biciklijadu možete pronaći na Facebook događanju https://www.facebook.com/events/828388608030709.  Broj mjesta je epidemiološki ograničen!

Također održat će se foto natječaj s hashtagom #ljubavnakarašici. Do 22.5. imate priliku prijaviti svoje originalne fotke na društvenim mrežama Facebook i Instagram uz spomenuti hashtag, a naš stručni žiri izabrat će najbolju fotku i nagraditi dobitnika poklon paketom Društvenog centra Valpovo.

p.s. Živiš i ti na Karašici? Javi se, idemo zakotrljati Međunarodni dan Karašice još dalje i još šire! Vizija Svjetskog dana Karašice je uspostaviti dan kada će obitelji, susjedi i prijatelji provoditi na rijeci Karašici, od podnožja Papuka do Drave, od Pečvarda do Dunava

Himna

Next to Karašica little village
Little village but dear to heart
Karašica flows, I go every evening
Underneath my love’s windows
Next to Karašica dense forest
Dense forest, shade barren
Karašica flows, I go every evening
Underneath my love’s windows
Next to Karašica old linden
Here two lovebirds talk
Karašica flows, I go every evening
Underneath my love’s windows